Stillingsö Bryggeri

Där smak och kvalitet möts i varje öl

Vår historia började en kväll 2018, under en middag på Stillingsön där vi började prata om öl och mikrobryggerier. Vår diskussion blev alltmer intensiv och konkret och vi bestämde oss för att hylla vår bygd med en egen öl, som vi skulle kalla för Stillingsöl. Vi började sätta oss in i bryggeriprocessen och anmälde oss till en bryggkurs för att lära oss mer. Vår passion och kärlek till öl växte sig starkare och vi bestämde oss för att satsa på vår gemensamma framtid i ölets tecken.

Nu, 5 år senare, är vi stolta över att kunna presentera fyra fina ölsorter som vi har producerat med lika delar innovation och glädje. Vi tror på att använda endast de finaste ingredienserna och noggrant utvalda råvaror för att skapa våra ölsorter. Varje öl är gjord med vatten från Orust och vi har arbetat hårt för att skapa smaker som representerar vår unika skärgårdsmiljö. Vi är glada över att kunna erbjuda vår öl till alla som vill uppleva den sanna smaken av Stillingsön. 

Stillingsön ligger på östra delen av Orust, 10 km norr om Svanesund. Stillingsön var ursprungligen en allmänning under Kåröd säteri. Från mitten av 1800-talet utvecklades en villa- och familjebadort på Stillingsön, vackert beskriven av Christina Andersson "Stillingsön - en pygmé bland badorter". Idag ägs husen enskilt och på en annan del av Kåröd har ett område med hus vuxit upp med både permanentboende och säsongsboende. Stillingsö Bryggeri bedrivs i en av dessa byggnader med utsikt över vattnet mot Ljungskile. Vi är stolta över att vara en del av samhället på Stillingsön och strävar efter att vara en positiv kraft i vår lokala miljö. Vi är också dedikerade till hållbarhet och arbetar kontinuerligt för att minska vår miljöpåverkan.

Stillingsö Bryggeri registrerades som bolag 2020. Bolaget består av fyra styrelsemedlemmar där var och en bidrar med sin innovationskraft och specialkompetens.

Vår vision


Stillingsö Bryggeri grundades av passionerade ölentusiaster med en gemensam vision om att skapa högkvalitativa och smakfulla ölsorter som representerar vår unika skärgårdsmiljö.

Stillingsöl är lika mycket Er resa som vår resa, så vi vill ge alla möjligheten att stilla törsten med en Stillingsöl.

Styrelse

Dana Kendes

VD

Dana har mångåriga erfarenhet från globala företag. Hon har designat vår logotyp och våra etiketter med inspiration från de vackra utsikterna på Stillingsön.

Drazen Kendes

Produktion- och lagerchef

Drazen kommer närmast från kommunal verksamhet som projektledningschef. Han har en otrolig känsla för smak och det har fått sitt uttryck i vår öl med särpräglad arom och doft.

 
Lars-Åke Larsson

Inköp- och ekonomichef

Lars-Åke har varit egenföretagare i stort sett hela sitt yrkesverksamma liv. Han söker efter klarhet och färg. När ölet tappas upp ska färgen utmana smaklökarna. 


Annika Larsson

Marknadschef

Annika kommer närmast ifrån Västra Götalandsregionen. Hon är vår kundvårdare som alltid sätter kunden i centrum och strävar efter 100 % kundnöjdhet.